Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Newsletter

Είσοδος

Εισαγωγικό Σεμινάριο στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

«Διοργάνωση εισαγωγικού σεμιναρίου για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου πρόκειται να πραγματοποιήσει τριήμερο σεμινάριο με θέμα: «Εισαγωγή στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης». Το σεμινάριο απευθύνεται  σε  εκπαιδευτικούς,  οι οποίοι  δεν έχουν ασχοληθεί ή έχουν μικρή εμπειρία στην Π.Ε. και οι   οποίοι υπηρετούν σε σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης  των  διευθύνσεων  εμβέλειας  του ΚΠΕ. 

Θα περιλαμβάνει θεωρητικές εισηγήσεις για τις βασικές έννοιες και τους στόχους της Π.Ε., τα προγράμματα Π.Ε. και τη μεθοδολογία τους και βιωματική προσέγγιση με σχετικά εργαστήρια.

Οι εργασίες του σεμιναρίου θα διεξαχθούν στο χώρο του Κ.Π.Ε.  στον Π. Παντελεήμονα Πιερίας την Παρασκευή 23, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012.

Η  επιλογή  των εκπαιδευτικών θα γίνει από τους Υπεύθυνους Π.Ε και τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων των αντίστοιχων Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. 

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί πρέπει να επικοινωνήσουν με την οικεία Δ/νση και τον αντίστοιχο Υπεύθυνο Π.Ε. ή Σχολικών Δραστηριοτήτων, προκειμένου να καταρτιστεί ο πίνακας με τα ονόματα των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών.

 Οι Υπεύθυνοι  Π.Ε. και Σχολικών Δραστηριοτήτων των Δ/νσεων εμβέλειας  θα πρέπει να κοινοποιήσουν και να ενημερώσουν τις σχολικές μονάδες ευθύνης τους  για την παρούσα πρόσκληση και να μας αποστείλουν τις αιτήσεις των επιλεγέντων και των αναπληρωματικών εκπαιδευτικών  έως την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012.

Οι συμμετέχοντες ανά διεύθυνση και βαθμίδα θα είναι:

 

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Αριθμός

συμμετεχόντων

Ανατολικής Θεσσαλονίκης

2

Ημαθίας

2

Κιλκίς

2

Πέλλας

2

Πιερίας

5

Χαλκιδικής

2

Κοζάνης

2

Φλώρινας

2

Λάρισας

2

Μαγνησίας

2

Ανατ. Αττικής

2

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 

Ανατ. Θεσσαλονίκης

2

Δυτ. Θεσσαλονίκης

2

Ημαθίας

2

Κιλκίς

2

Πέλλας

2

Πιερίας

5

Σερρών

2

Χαλκιδικής

2

Λάρισας

2

Μαγνησίας

2

Φωκίδας

2

Δυτ. Αττικής

2

Πειραιά

2

Γρεβενών

2

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα αναρτηθεί σύντομα στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ www.kpeanol.gr

Η Πράξη υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»  και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.)  και από εθνικούς πόρους.