Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Newsletter

Είσοδος

Εκδήλωση – ενημέρωση, στα πλαίσια της δια βίου μάθησης, με θέμα: «Ανακύκλωση οργανικών και μη υλικών. Το πώς και το γιατί»

 

Ο Δήμος Νάουσας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας συνδιοργάνωσαν, στα πλαίσιια της Δια Βίου Μάθησης, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012, στις 7.00μμ, στο δημοτικό διαμέρισμα Ειρηνούπολης του νέου Καλλικρατικού  Δήμου Νάουσας εκδήλωση – ενημέρωση με θέμα: «Ανακύκλωση οργανικών και μη υλικών. Το πώς και το γιατί». 

Στην εκδήλωση ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος ενημέρωσε τους πολίτες για την αναγκαιότητα της διαδικασίας ανακύκλωσης μέσα από την οποία επιτυγχάνεται η εκ νέου χρήση των υλικών συσκευασίας (γυαλί, χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, λευκοσίδηρο και ξύλο) και η επαναεισαγωγή τους στον κύκλο παραγωγής, με στόχο να εξοικονομηθούν φυσικοί πόροι και ενέργεια, να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ  και κατ΄ επέκταση η μερική επίλυση του προβλήματος της προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος από την ανεξέλεγκτη διάθεση επικίνδυνων ουσιών και υλικών.

Ακολούθησε ενημερωτική - βιωματική παρουσίαση της διαδικασίας της οικιακής κομποστοποίησης  από τους εκπαιδευτικούς του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της διετούς εκστρατείας ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών με θέμα τη διαδικασία κομποστοποίησης και τα οφέλη της. Η  κομποστοποίηση  είναι η φυσική διαδικασία κατά την οποία τα οργανικά απόβλητα (φρούτα, λαχανικά, φύλλα, κλαδέματα κ.ά.) μετατρέπονται σε ένα πλούσιο οργανικό μίγμα που λειτουργεί ως εδαφοβελτιωτικό και λίπασμα.

Η δράση ενημέρωσης – πληροφόρησης των πολιτών θα συνεχιστεί και στα άλλα δημοτικά διαμερίσματα του Καλλικρατικού δήμου Νάουσας.