Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Newsletter

Είσοδος

Επιτυχής Ολοκλήρωση του Σεμιναρίου για τη Βάλια Κάλντα

 
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ημερο σεμινάριο "Βάλια Κάλντα - Βιοποικιλότητα, Υδάτινοι Πόροι", που πραγματοποιήθηκε στις Μαθητικές Κατασκηνώσεις Ζιάκα την Παρασκευή 6, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου 2011.
 
Το σεμινάριο επισκέφτηκαν εβδομήντα τέσσερις (74) εκπαιδευτικοί Α'/θμιας και Β'/θμιας εκπαίδευσης από δώδεκα (12) νομούς της χώρας (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ημαθία, Πιερία, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Μαγνησία). Από αυτούς πενήντα τέσσερις (54) εκπαιδευτικοί ήταν εγκεκριμένοι από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και είκοσι (20) εκπαιδευτικοί παρουσιάστηκαν και συμμετείχαν με προσωπική τους πρωτοβουλία και ενδιαφέρον.
 
Το σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους ο κ. Καρτάλης Κων/νος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βουλευτής Ν. Μαγνησίας και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, η κα. Αναστασία Ξυλόκοτα, Τομεάρχης Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Αγωγής ΣΕΠΕΔ του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθώς και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κα. Έλενα Ζυγούρη.
 
Κατά γενική ομολογία η θεματολογία των δράσεων του Σεμιναρίου, κυρίως μέσα από τις εισηγήσεις, τις βιωματικές δράσεις αλλά και την ανταλλαγή θέσεων και απόψεων, αξιολογήθηκε πολύ ικανοποιητικά από τους συμμετέχοντες αλλά και τους εισηγητές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η επίσκεψη που διοργάνωσε το Κ.Π.Ε. Γρεβενών στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βάλια Κάλντα, τη δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν αρχικά σε δύο (2) ομάδες και στη συνέχεια ακολούθησε η ξενάγησή τους στην περιοχή με επιμέρους αναφορές στις οικοδιαδρομές της Βάλια Κάλντα, στα εντυπωσιακά γεωλογικά της ευρήματα και στα κύρια χαρακτηριστικά της χλωρίδας και της πανίδας της. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η βιωματική δραστηριότητα με τίτλο: «Το παιχνίδι του δέντρου της ζωής».
 
Οι Υπεύθυνοι και τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κ.Π.Ε. Γρεβενών αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο τους εγκεκριμένους εκπαιδευτικούς από το ΥΠΔΜΘ όσο και τους έκτακτους επισκέπτες (εκπαιδευτικούς και μη) για το ουσιαστικό ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους, καθώς και τους εισηγητές του σεμιναρίου για την ποιότητα των εισηγήσεων και τις ιδιαίτερα εύστοχες επισημάνσεις τους.
 
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας σ΄ένα από τα επόμενα σεμινάρια του Κ.Π.Ε. Γρεβενών, τα οποία σχεδιάζουμε να είναι προσανατολισμένα μεταξύ άλλων και στις αναγκαίες αναπτυξιακές παρεμβάσεις της περιοχής μας, με γνώμονα την αειφορία και το σεβασμό στην παράδοση.