Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Newsletter

Είσοδος

Ηλεκτρονικά διαθέσιμες οι εισηγήσεις του Θεματικού επιμορφωτικού Σεμιναρίου "Άνθρωποι και Ζώα συγκάτοικοι στην ίδια πόλη" 22 &23/11/2013

Το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου στο πλαίσιο του Έργου  «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ», που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους, υλοποίησε με επιτυχία το διήμερο θεματικό επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Άνθρωποι και Ζώα: συγκάτοικοι στην ίδια πόλη».

 Χρόνος υλοποίησης: Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 ώρες 17.00 – 21.00 και Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013, ώρες 9.00 – 18.00.

 Θεματολογία του σεμιναρίου: Η θεματολογία του σεμιναρίου σχετίζεται με τον βασικό άξονα του προσανατολισμού του ΚΠΕ: την πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης  για την αειφορία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις και εργαστήρια που σχετίζονται με την ανάπτυξη τρόπων εκπαιδευτικής προσέγγισης των ζώων και της συνύπαρξής τους με τον άνθρωπο στο αστικό περιβάλλον, στο πλαίσιο προγραμμάτων για το περιβάλλον και την αειφορία.  

 Θεματικές ενότητες: Το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύσσεται η θεματολογία του σεμιναρίου είναι: βιώσιμη πόλη, ζώα συντροφιάς – αδέσποτα ζώα – άγρια ζώα  στην πόλη, περιβαλλοντική ηθική – τα δικαιώματα των ζώων, εκπαίδευση και ζώα, παιδική λογοτεχνία και ζώα, εκπαιδευτικές προσεγγίσεις του ζητήματος της συμβίωσης ανθρώπων και ζώων στην πόλη, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία

 

Σύντομη περιγραφή:

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013, ώρες 17.00 έως 21.00

Τα ζώα στην εκπαίδευση, τα έγκλειστα ζώα (ζωολογικοί κήποι), περιβαλλοντική ηθική – τα δικαιώματα των ζώων, η διδακτική της ζωοφιλικής αγωγής στο νηπιαγωγείο.

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013, ώρες 9.00 έως 18.00

Τα ζώα μέσα και έξω από την τάξη, τα πληγωμένα ζώα, τα άγρια ζώα: η Θεσσαλονίκη των πουλιών, ζώα συντροφιάς – αδέσποτα ζώα, τα ζώα στην πόλη, παιδική λογοτεχνία και εκπαίδευση.

Τα θέματα προσεγγίζονται τόσο με εισηγήσεις όσο και με βιωματικά εργαστήρια από ειδικούς επιστήμονες και εκπαιδευτικούς με εμπειρία, εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σχετικά με το θέμα καθώς και από εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής.

Σε ποιους απευθύνεται: Σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην  πρωτοβάθμια εκπαίδευση των Δ/νσεων Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δυτικής Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πιερίας, Κιλκίς, Σερρών, Πέλλας. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί προήλθαν από τις ακόλουθες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης:

Δ/νση ΠΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης,  Δ/νση ΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, Δ/νση ΠΕ Χαλκιδικής, Δ/νση ΠΕ Πιερίας, Δ/νση ΠΕ Ημαθίας, Δ/νση ΠΕ Κιλκίς, Δ/νση ΠΕ Σερρών, Δ/νση ΠΕ Πέλλας.

Συνεργασίες: Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Δ/νσεων ΠΕ Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Παροχές: Το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου πρόκειται κάλυψε τα διαλλείματα για καφέ καθώς και το μεσημεριανό γεύμα του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου.

Δεν καλύπτονται άλλα έξοδα μετακίνησης, διαμονής ή διατροφής των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών.

 

Το σεμινάριο παρακολούθησαν ως ακροατές και πολίτες, φοιτητές και μέλη Οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων.

 

Οι εισηγήσεις βρίσκονται διαθέσιμες στον παρακάτω υπερσύνδεσμο:

http://www.kpe-thess.gr/anthropoi-zoa-presentations/