Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Newsletter

Είσοδος

Ημερίδα "Δάσος-βιοπορισμός-αναψυχή"

Το κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ.) στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις δια βίου μάθησης για το περιβάλλον και την αειφορία, στις δεκατρείς (13) Περιφέρειες» το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους, οργανώνει ημερίδα με θέμα: «Δάσος- Βιοπορισμός- Αναψυχή», την Δευτέρα 18/01/2016 και ώρα 17:00 έως 21:30 Η ημερίδα απευθύνεται στο ευρύ κοινό και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου Ν. Ιωνίας στο Βόλο.Η ημερίδα υλοποιείται  στο πλαίσιο της συμμετοχής του Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, «Το Δάσος» που συντονίζει το Κ.Π.Ε. Μουζακίου.

Δάσος: κατά πολλούς θεωρείται «ο αντίποδας του πολιτισμού» αλλά τελικά, μήπως αποτελεί μια βάση πολιτισμού; Πριν ο άνθρωπος «δαμάσει» τη φύση γεωργικά και βιομηχανικά εξαρτιόταν, σε μεγάλο βαθμό, από το δάσος. Κέρδιζε το ξύλο για τις κατασκευές του, το νερό για ύδρευση και άρδευση, τη βλάστηση για την τροφή των ζώων και τα βότανα για τις θεραπείες του.  Σήμερα, παρά την εντατικοποίηση την γεωργίας και την εκβιομηχάνιση, συνεχίζει να εξαρτάται από αυτό. Παρατηρούμε γύρω μας προϊόντα και    επαγγέλματα που σχετίζονται με το δασικό χώρο και τις δραστηριότητές του: υλοτόμοι, χαρτοποιοί, και εν μέρει, οικοδόμοι,  φαρμακοποιοί,   γυμναστές, επιπλοποιοί, κτηνοτρόφοι, οικοτουριστικοί επιχειρηματίες. Ας αναρωτηθούμε πόσες φορές αισθανθήκαμε την ανάγκη μιας «απόδρασης» στο δάσος,  για αναψυχή, κι όταν πάλι αυτό μας είναι ανέφικτο, πόσες φορές δεν καταφύγαμε στο υποκατάστατο μιας εικόνας δασικού τοπίου, την οποία βάλαμε να κοσμεί τον τοίχο μας και την οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή μας. Ακόμη λοιπόν και η υψηλή τεχνολογία, αυτό το «άκρο του πολιτισμού», φαίνεται τελικά να μην μπορεί να αποποιηθεί την αρχετυπική αξία του δάσους.

Οι συμμετέχοντες της ημερίδας θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα παραπάνω θέματα από εισηγητές που μετέχουν ενεργά σε θέματα Δασικής Πράξης.

Βεβαίωση συμμετοχής θα χορηγηθεί στα άτομα που θα παρακολουθήσουν ανελλιπώς τις εργασίες της ημερίδας.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στην ημερίδα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας στα εξής στοιχεία επικοινωνίας: τηλέφωνα 24280-69040, fax: 24280-90010 και e-mail: mail@kpe-makrin.mag.sch.gr (αναγράφοντας στο θέμα του email τη λέξη: «Δάσος» και γράφοντας οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και κινητό τηλέφωνο).