Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Newsletter

Είσοδος

Ημερίδα με θέμα «Περιβάλλον και Εθελοντισμός»

Με αφορμή και την ανακήρυξη του 2011 ως Ευρωπαϊκού Έτους εθελοντισμού, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κισσάβου- Μαυροβουνίου, σε συνεργασία με το Δήμο Αγιάς,  θα υλοποιήσει Ημερίδα με θέμα «Περιβάλλον και Εθελοντισμός», στις 15 Μαΐου 2011 (19:00 μ.μ), στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα»

 

Στόχοι της Ημερίδας είναι:

–        να γίνει θεωρητική προσέγγιση της έννοιας του εθελοντισμού, των αρχών που στηρίζεται και της αξίας του στη σύγχρονη πραγματικότητα.

–        να διερευνηθεί το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων/ουσών για τη συγκρότηση εθελοντικών ομάδων, καθώς και τα θεματικά πεδία για τα οποία υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον.

 

Η συγκεκριμένη Ημερίδα είναι ενταγμένη σε μια σειρά δράσεων που υλοποιούνται στην Αγιά με θέμα τον εθελοντισμό, συνδιοργανώνονται από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και το Δήμο Αγιάς και απευθύνεται στην τοπική κοινωνία και κάθε ενδιαφερόμενο.

 

Στην Ημερίδα θα μιλήσουν: η κ. Ντιβέρη Παναγιώτα, Υπεύθυνη του Κ.Π.Ε. με θέμα «Περιβάλλον – Αειφορία και Ενεργοί Πολίτες», ο κ. Τζιγκουνάκης Βαγγέλης, Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνος Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αγιάς με θέμα «Οι αξίες του εθελοντισμού», ο κ. Τσιάρας Βασίλειος, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και  Αντιπρόεδρος του Δικτύου Μ.Κ.Ο Θεσσαλίας με θέμα «εθελοντισμός», ο κ. Γκουντάρας Αντώνιος, Δήμαρχος Αγιάς με θέμα «Η καλή πρακτική του Εθελοντικού Σώματος Αναδάσωσης Πυροσβεστών Μελιβοίας». Τέλος, θα γίνει παρουσίαση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και των δραστηριοτήτων της από τον πρόεδρό της κ. Δημητρίου Δημήτριο και το μέλος κ. Καραμπίνη Μιχάλη.

 

Στην Ημερίδα θα πάρουν το λόγο και θα τοποθετηθούν οι πρόεδροι (ή εκπρόσωποί τους) των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Αγιάς.

 

 Η Ημερίδα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ  και εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την Αειφορία – Δράσεις Δια βίου Μάθησης για ενήλικες».

 

 

Η Παιδαγωγική Ομάδα του Κ.Π.Ε.