Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Newsletter

Είσοδος

Ημερίδα "Το περιβάλλον ως πηγή έμπνευσης και συνεργασίας"

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ.) στο πλαίσιο του Έργου «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία στις 13 Περιφέρειες», το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους, οργανώνει ημερίδα με θέμα: «Το Περιβάλλον ως πηγή έμπνευσης και συνεργασίας», την Παρασκευή 29/01/2016 από τις 4.00 μ.μ. ως τις 9.00 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» στο Βόλο.

Ο άνθρωπος από τη στιγμή που εμφανίζεται στη γη συνδέεται στενά με το περιβάλλον γύρω του. Στη αρχή επηρεάζεται από τη φύση: από τα ζώα, τα φυτά, το πώς είναι φτιαγμένο το έδαφος ή το πώς αλλάζει το κλίμα. Αργότερα επεμβαίνει ο ίδιος σ’ αυτό το χώρο. Εκτρέφει και καλλιεργεί διάφορα είδη και άλλα τα εξημερώνει. Δημιουργεί τους αγρούς του και ταξιδεύει σε θάλασσες και ποτάμια. Φέρνει αλλαγές στο περιβάλλον του αλλά και περιορίζει τις αλλαγές που θα δημιουργούνταν χωρίς τη δική του παρουσία και συμπεριφορά. Το περιβάλλον του, φυσικό και ανθρώπινο, καθορίζει τις συνθήκες μέσα στις οποίες εκείνος ζει και αναπαράγεται την ίδια όμως στιγμή το περιβάλλον διαμορφώνεται από τον άνθρωπο για να μπορεί να ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες του. Οι νέες συλλογικότητες, που δημιουργούνται, στις μέρες μας, δίνουν τη δυνατότητα να συμμετέχουμε, σε ομάδες, να μιλήσουμε, να ακούσουμε και να ακουστούμε, να εμπνευστούμε, από τις ιστορίες των άλλων, και να παρέμβουμε, περισσότερο, σε ότι μας αφορά μέσα από συνεργασίες. Σαν να επιλέγουμε να προχωρήσουμε με συμμετοχή, συνεργασία και ανάμνηση, που διατηρείται από τα γεγονότα που επέδρασαν στη ζωή μας και στο περιβάλλον μας.

Βεβαίωση συμμετοχής θα χορηγηθεί στα άτομα που θα παρακολουθήσουν ανελλιπώς τις εργασίες της ημερίδας.Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στην ημερίδα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας στα εξής στοιχεία επικοινωνίας: τηλέφωνα 24280-69040, fax: 24280-90010 και e-mail: mail@kpe-makrin.mag.sch.gr (αναγράφοντας στο θέμα του email τη λέξη: «συνεργασία» και γράφοντας οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και κινητό τηλέφωνο).