Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Newsletter

Είσοδος

ΗΜΕΡΙΔΑ: Οικογένεια & Σχολείο: ο φυσικός χώρος ανάπτυξης του παιδιού

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (ΚΠΕΜ) στο πλαίσιο της πράξης "Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία- Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για τους Ενήλικες", οργανώνει ημερίδα, την Παρασκευή, 6/5/2011, στη Μακρινίτσα, με θέμα "Οικογένεια και σχολείο: ο φυσικός χώρος ανάπτυξης του παιδιού". Η ημερίδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Διευρυμένου Δήμου Βόλου και απευθύνεται σε γονείς,  εκπαιδευτικούς, αλλά και σε άτομα από το γενικό πληθυσμό της πόλης.

Η αντίληψη που έχει ο άνθρωπος για τον εαυτό του, δημιουργείται όταν είναι ακόμη παιδί στην οικογένειά του και αργότερα στο σχολείο. Μέσα από τις σχέσεις με τους σημαντικούς ενήλικες (γονείς, δασκάλους), καθώς και τα αδέλφια και τους συνομηλίκους του, αποκτά την αίσθηση της προσωπικής του ταυτότητας, αποκτά επίγνωση των ικανοτήτων του, αντίληψη του προσωπικού του ορίου και των ορίων των άλλων ανθρώπων γύρω του. Καλλιεργεί ταυτόχρονα κοινωνικές δεξιότητες, εξασκείται στους κοινωνικούς κανόνες και αποκτά αρχές και αξίες.

Ο τρόπος με  τον οποίο τα πρώτα αυτά περιβάλλοντα υποστηρίζουν, ενθαρρύνουν, οριοθετούν και περιορίζουν το παιδί, είναι καθοριστικός για την εξέλιξή του. Το κάθε παιδί αποτυπώνει βιωματικά όχι μόνο με πληροφορίες και γνώσεις, αλλά και τρόπους σχετίζεσθαι με τους άλλους ανθρώπους και τον έξω κόσμο γενικά. Ο σεβασμός, η σταθερότητα, η προσοχή και η αγάπη γίνονται μέρος της ταυτότητας του παιδιού και της συμπεριφοράς του προς τους ανθρώπους και το φυσικό  περιβάλλον.

Στην ημερίδα θα συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους γονείς και δάσκαλοι μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν μια θετική και ασφαλή αίσθηση του εαυτού τους, καθώς και  νέοι τρόποι συνύπαρξης στην οικογένεια και το σχολείο. Δουλεύοντας ατομικά και σε ομάδες, οι συμμετέχοντες, θα ανακαλύψουν τη δύναμη των λέξεων και τον τρόπο που αυτές επηρεάζουν τόσο την απόδοση των παιδιών, όσο και τη δημιουργία υγιών σχέσεων με τους ανθρώπους.

Προσκεκλημένες εισηγήτριες στην ημερίδα είναι οι κυρίες Σμάρω Μάρκου-Τσαγκαράκη, Κοινωνική Λειτουργός, Οικογενειακή Θεραπεύτρια και Εκπαιδεύτρια, Κέντρο Συστημικής Θεραπείας και Ιουλία Μπαλάσκα, Πολιτική Επιστήμων, Κοινωνική Ψυχολόγος (D.E.A.), Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Κέντρο Διεπιστημονικής Προσέγγισης Ανθρώπινων και Φυσικών Συστημάτων.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο χώρο του ΚΠΕΜ, στο Αρχοντικό Βατσαρέα-Μαυράκη, στη Μακρινίτσα.

Ώρα έναρξης: 16.00 και λήξης: 21.00.
Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 24280-90010 και 24280-69040.