Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Newsletter

Είσοδος

Κάμπος Χίου-περιδιαβαίνοντας το μυροβόλο δάσος των εσπεριδοειδών

    Μονοήμερο και διήμερο πρόγραμμα Π. Ε. για μαθητές Γ΄,Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄τάξεων Δημοτικού  και για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου(ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΣΔΕ) του Ν. Χίου, κατά τη διάρκεια του οποίου σχολικές ομάδες έως 30 παιδιών με καθοδήγηση-εμψύχωση από δύο εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ , έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ιδιαίτερο αγροτοπολιτισμικό τοπίο του Κάμπου.

Οι μαθητές έχουν την δυνατότητα:

. Να κατανοήσουν τις ιστορικές φάσεις εξέλιξης του οικισμού του Κ¨αμπου (από το 14 αιώνα και μετέπειτα) και την επίδρασή τους στην αρχιτεκτονική και το φυσικό περιβάλλον του τόπου.

. Να μάθουν για την πλούσια κληρονομιά του Κάμπου στους τομείς της πολιτιστικής παράδοσης και ανάπτυξης οικονομικών δραστηριοτήτων(γεωργία, εμπόριο, μεταποίηση).

. Να γνωρίσουν μεθόδους γεωργικής καλλιέργειας εσπεριδοειδών ( με έμφαση στην Βιοκαλλιέργεια) και τα πολλαπλά οφέλη της (περιβαλλοντικά- οικονομικά-κοινωνικά).

. Να ανιχνεύσουν τις σχέσεις αρμονικής συνύπαρξης των ανθρώπινων δραστηριοτήτων με την προστασία και την αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος στο παρόν και το παρελθόν, με στόχο την εξάλειψη των σημερινών προβλημάτων για την προστασία και διατήρηση του Κάμπου της Χίου.