Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 

Newsletter

Είσοδος

"Πεύκα και Φρύγανα μαζί"

Το πρόγραμμα είναι μονοήμερο ή και διήμερο και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές Δ, Ε, ΣΤ τάξεων δημοτικού, μαθητές γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, ΙΕΚ, ΣΔΕ και πολίτες.

Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολής υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας των διήμερων προγραμμάτων.  

 

 

Πεδία βιωματικής εκπαίδευσης: Α. Περιοχή Ανατολής Ιεράπετρας (περιδιάβαση σε περιβαλλοντικό μονοπάτι στο φρυγανικό οικοσύστημα της περιοχής, επίσκεψη – μελέτη του παραδοσιακού οικισμού Ανατολής), Β. Δασάκι Απηγανιά στον Κουτσουρά – Φαράγγι κόκκινων πεταλούδων.

 

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το οικοσύστημα του δάσους, τα βιοτικά του χαρακτηριστικά, τα οφέλη από την ύπαρξή του, τις πιέσεις που δέχεται από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, το φαινόμενο της ερημοποίησης και τις επιπτώσεις που έχει πάνω στα δασικά οικοσυστήματα. Θα μελετήσουν το φαινόμενο της εγκατάλειψης των ορεινών χωριών, που ενώ παλαιότερα η ύπαιθρός τους καλλιεργούνταν, στη συνέχεια ο άνθρωπος εγκατέλειψε τα ορεινά χωριά για να εποικήσει στον κάμπο και τις ακτές. Παράλληλα θα προβληματιστούν για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σήμερα για επιστροφή πίσω στις πατρογονικές εστίες και θα μάθουν για τους παραδοσιακούς οικισμούς που αναπτύσσονται γύρω από το δάσος, θα επισκεφτούν το φρυγανικό οικοσύστημα με τα πεύκα και θα κάνουν βιωματική εκπαίδευση στην ύπαιθρο. Θα διασκεδάσουν και παράλληλα θα διδαχθούν, παίζοντας περιβαλλοντικά παιχνίδια. Σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο της Ανατολής δίδεται η δυνατότητα φιλοξενίας των ομάδων και παροχή γεύματος έναντι χαμηλού αντιτίμου, ώστε να μάθουν οι συμμετέχοντες και τους κανόνες της υπαίθριας διαβίωσης. Τέλος  παρακινούνται οι συμμετέχοντες  να προτείνουν λύσεις και να καθορίσουν τη στάση τους ως αυριανοί ενεργοί πολίτες για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του τόπου τους.