Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Newsletter

Είσοδος

Σεμινάριο:«Σχεδιασμός και υλοποίηση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε προστατευόμενες περιοχές».

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης  Ανατολικού Ολύμπου πρόκειται να πραγματοποιήσει διήμερο σεμινάριο με θέμα: «Σχεδιασμός και υλοποίηση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε  προστατευόμενες περιοχές». Το σεμινάριο απευθύνεται  σε  εκπαιδευτικούς,  οι οποίοι  υπηρετούν σε σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης  των  διευθύνσεων Πιερίας, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δυτικής Θεσσαλονίκης (μόνον της Β/θμιας Εκπαίδευσης)   και Λάρισας, που ανήκουν στην εμβέλεια  του ΚΠΕ. 

Θα περιλαμβάνει θεωρητικές εισηγήσεις για το ρόλο και την αξία των προστατευόμενων περιοχών όπως του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και του Δέλτα Λουδία - Αξιού - Αλιάκμονα, το σχεδιασμό και την υλοποίηση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που αφορούν σε προστατευόμενες περιοχές καθώς και βιωματική προσέγγιση του θέματος με σχετικά εργαστήρια και δραστηριότητες στο πεδίο. Ενδεικτικά τα εργαστήρια θα περιλαμβάνουν σχεδιασμό φύλλων εργασίας για προστατευόμενες περιοχές, παιχνίδι ρόλων, περιβαλλοντικά παιχνίδια κ.α.

Οι εργασίες του σεμιναρίου θα διεξαχθούν στο χώρο του ΚΠΕ  στον Π. Παντελεήμονα Πιερίας το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου  2014. Οι δραστηριότητες πεδίου θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή Πατωμένη της Καλλιπεύκης ή εναλλακτικά αν δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες σε χαμηλότερο υψόμετρο ( Βροντού ή Λιτόχωρο).

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:  https://docs.google.com/file/d/0ByMBl4pwaEp9WUhCdGNOMWVvZFk/edit

 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: https://docs.google.com/file/d/0ByMBl4pwaEp9RzdZVVNHR1ZhLVk/edit

 ΟΔΗΓΙΕΣ:  https://docs.google.com/file/d/0ByMBl4pwaEp9akxqZnJDLWtRU1E/edit