Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 

Newsletter

Είσοδος

3-ήμερο σεμινάριο “Παράκτια Οικοσυστήματα – Προστασία και Ανάπτυξη”

Το ΚΠΕ Ευεργέτουλα  Λέσβου, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του, που απορρέουν από το Τεχνικό Δελτίο Έργου του και στα πλαίσια των δράσεων ενηλίκων της Δια Βίου Μάθησης, διοργανώνει  σε συνεργασία με τo Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την Περιφερειακή Διεύθυνση  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Β. Αιγαίου 3-ήμερο σεμινάριο με θέμα «Παράκτια Οικοσυστήματα – Προστασία και Ανάπτυξη»το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, κοινωνικές ομάδες που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με την εκμετάλλευση των παράκτιων οικοσυστημάτων (επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς, γεωργοί, κτηνοτρόφοι, ξενοδόχοι, ταξιδιωτικά γραφεία και πράκτορες, επιχειρήσεις, περιβαλλοντικές οργανώσεις, φορείς, κά.), καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη του νησιού.

Το σεμινάριο έχει σαν στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους συμμετέχοντες για την αξία των παράκτιων οικοσυστημάτων, την παρούσα κατάστασή τους, τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές τους προοπτικές τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρύτερο επίπεδο. Θα παρουσιαστούν τα χερσαία και υδάτινα οικοσυστήματα των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου και θα δοθεί η ευκαιρία δημιουργίας ενός διαύλου επικοινωνίας ανάμεσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την τοπική κοινωνία ώστε να συζητηθούν τα υπάρχοντα περιβαλλοντικά προβλήματα, να γίνει ανταλλαγή απόψεων και αναζήτηση κοινά αποδεκτών λύσεων. Επίσης, θα υπάρξει η δυνατότητα παρουσίασης προγραμμάτων σχετικής θεματολογίας που υλοποιήθηκαν σε σχολικές μονάδες.

     Οι εργασίες του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23 και το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012, στο Π.Ε.Κ. Μυτιλήνης, το Δημοτικό Θέατρο Καλλονής και το πολύκεντρο Γέρας αντίστοιχα. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ειδική δράση υπαίθρου στους υγροτόπους του κόλπου Καλλονής, στην περιοχή των Αλυκών, με θέμα «Αειφορική διαχείριση του οικοσυστήματος των Αλυκών του Κόλπου Καλλονής». Τη δράση θα συντονίσουν η Π.Ο. του Κ.Π.Ε. Ευεργέτουλα και ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Τσιρτσής Γεώργιος, με την επιστημονική του ομάδα.

    Το ΚΠΕ Ευεργέτουλα θα καλύψει από το Τεχνικό Δελτίο ή τη Διαχειριστική του Επιτροπή: τη δαπάνη μετακίνησης των συμμετεχόντων με μισθωμένο λεωφορείο από τη Μυτιλήνη στις περιοχές υλοποίησης του σεμιναρίου (Μυτιλήνη-Καλλονή, Μυτιλήνη-Γέρα με επιστροφή, χυμό και καφέ για κάθε συμμετέχοντα, εκτύπωση πληροφοριακού υλικού της δράσης, έξοδα γραφικής ύλης (στυλό, μπλοκ, ντοσιέ) και ένα μικρό γεύμα για την ημέρα δράσης υπαίθρου του σεμιναρίου. Συγκεκριμένα οι μετακινήσεις:

1. Σάββατο 23-6-2012, από τη Μυτιλήνη στη Καλλονή με επιστροφή. Αναχώρηση 08.30π.μ. απέναντι από την υπεραγορά Βερόπουλου. Η συγκεκριμένη μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός συμμετεχόντων που θα μετακινηθεί με το λεωφορείο. Γι' αυτό παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να ειδοποιήσουν τηλεφωνικά το ΚΠΕ Ευεργέτουλα στο τηλ.: 22520-29038 (εργάσιμες ημέρες από 8.00π.μ-3.00μ.μ.) μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουνίου και θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για την πραγματοποίηση ή μη της μετακίνησης.  

2.  Σάββατο 30-6-2012, από τη Μυτιλήνη στη Γέρα με επιστροφή. Αναχώρηση 08.45π.μ. απέναντι από την υπεραγορά Βερόπουλου.

ΣυνημμένοΜέγεθος
prosklese.doc665.5 KB
programma-entupo-full.doc472.5 KB